Què t'oferim?

La creacio d'aquest blog respon a la necessitat que tenen les famílies de conèixer les diferents etapes per les quals passen els nens, per a comprendre millor les pautes alimentàries i les exigències nutricionals de cada moment.




En les diferents seccions oferim, a nivell familiar, consells bàsics per realitzar una dieta saludable, així com per a realitzar pràctiques esportives que reverteixen en una millora de la nostra vida i del nostre cos.

Tot això considerant la família com l'espai on podem educar els nostres fills i filles per a que aprenguin hàbits de vida saludable.

lunes, 11 de mayo de 2009

Primer de tot hem de conèixer: Els 4 grups d'aliments

Abans de conèixer quins són els hàbits saludables que hem d'educar en els nostres fills i filles primer hem de tenir un bagatge dels aliments que ens acompanyen diàriament.
Tots els aliments que coneixem s’agrupen en 4 grans blocs, anomenats els 4 grups d'aliments:


1. Farinacis o hidrats de carboni

2. Fruita i verdura.

3. Proteïnes

4. Làctics


A continuació es presenta una descripció de cadascun dels grups on trobarem perquè són importants:

1. FARINACIS O HIDRATS DE CARBONI
En aquest grup trobem la farina, el pa, les pastes, l’arròs, les llegums, el tubercles, els fruits secs i els sucres. Aquestos aliments són necessaris perquè són la font d’energia bàsica i més important que tenim. A més ens aporten gran quantitat de fibra, vitamines, minerals i proteïnes.



2. FRUITA I VERDURA
Els aliments que composen aquest segon grup es de sobres conegut per tothom, i trobem totes les fruites i verdures comestibles.
La importància de les fruites i verdures resideix en l'aigua, el sucre, les vitamines, els minerals i, sobretot, la fibra que aporten al nostre cos.

3. PROTEÏNES
En aquest grup s'inclouen la carn i els embotis, el peix i el marisc i els ous.
Tal i com denota el nom d'aquest grup la seva necessitat recau en les proteïnes d'alta qualitat que ens aporten. Així mateix ens facilitenferro.



4. LÀCTICTS
La llet i els seus derivats són els aliments que configuren el quart grup.
Aquestos aliments són importants perquè es aporten calci, proteïnes i vitamines fonamentals pel nostre organisme.





No hay comentarios:

Publicar un comentario