Tots els aliments que coneixem s’agrupen en 4 grans blocs, anomenats els 4 grups d'aliments:
1. Farinacis o hidrats de carboni
2. Fruita i verdura.
3. Proteïnes
4. Làctics
A continuació es presenta una descripció de cadascun dels grups on trobarem perquè són importants:
1. FARINACIS O HIDRATS DE CARBONI
En aquest grup trobem la farina, el pa, les pastes, l’arròs, les llegums, el tubercles, els fruits secs i els sucres. Aquestos aliments són necessaris perquè són la font d’energia bàsica i més important que tenim. A més ens aporten gran quantitat de fibra, vitamines, minerals i proteïnes.
2. FRUITA I VERDURA
Els aliments que composen aquest segon grup es de sobres conegut per tothom, i trobem totes les fruites i verdures comestibles.
La importància de les fruites i verdures resideix en l'aigua, el sucre, les vitamines, els minerals i, sobretot, la fibra que aporten al nostre cos.
3. PROTEÏNES
En aquest grup s'inclouen la carn i els embotis, el peix i el marisc i els ous.
Tal i com denota el nom d'aquest grup la seva necessitat recau en les proteïnes d'alta qualitat que ens aporten. Així mateix ens facilitenferro.
4. LÀCTICTS
La llet i els seus derivats són els aliments que configuren el quart grup.
Aquestos aliments són importants perquè es aporten calci, proteïnes i vitamines fonamentals pel nostre organisme.
No hay comentarios:
Publicar un comentario