Què t'oferim?

La creacio d'aquest blog respon a la necessitat que tenen les famílies de conèixer les diferents etapes per les quals passen els nens, per a comprendre millor les pautes alimentàries i les exigències nutricionals de cada moment.




En les diferents seccions oferim, a nivell familiar, consells bàsics per realitzar una dieta saludable, així com per a realitzar pràctiques esportives que reverteixen en una millora de la nostra vida i del nostre cos.

Tot això considerant la família com l'espai on podem educar els nostres fills i filles per a que aprenguin hàbits de vida saludable.

sábado, 16 de mayo de 2009

L'àpat diari

Pel que fa als àpats diaris, és necesari que, tant en el dinar o menjar com en el sopar es segueixi la següent estrcutura:
  • 1er plat
  • 2on plat
  • guarnició
  • pa
  • postres
  • aigua

Es recomana que els primers plats siguin fets d’arròs, pastes, llegums, patates, verdures i hortalisses (crues o cuites).


Els segons plats es confeccionaran principalment amb el grup dels aliments proteics: carn i embotit, peix i marisc i ous.


Les guarnicions poden ser molt diverses, prioritzant les verdures, les hortalisses i els farinacis (llegums, pasta, patata, arròs).

És aconsellable l’ús d’oli (preferentment d’oliva) en la preparació dels àpats, ja que enriqueix l’alimentació dels infants, tant des del punt de vista nutricional com del sensorial.


En les postres s’hauria de donar prioritat a la fruita fresca, i reservar un dia a la setmana per a les postres làctiques, els dolços o la fruita seca.




També és important que es doni opció a acompanyar els àpats amb pa.




L’aigua ha de ser la beguda principal al llarg del dia, ja que té un important paper regulador dins l’organisme. És recomanable que estigui sempre present en tots els àpats i que sigui fàcilment accessible per a nens i nenes.

No hay comentarios:

Publicar un comentario