Què t'oferim?

La creacio d'aquest blog respon a la necessitat que tenen les famílies de conèixer les diferents etapes per les quals passen els nens, per a comprendre millor les pautes alimentàries i les exigències nutricionals de cada moment.




En les diferents seccions oferim, a nivell familiar, consells bàsics per realitzar una dieta saludable, així com per a realitzar pràctiques esportives que reverteixen en una millora de la nostra vida i del nostre cos.

Tot això considerant la família com l'espai on podem educar els nostres fills i filles per a que aprenguin hàbits de vida saludable.

miércoles, 13 de mayo de 2009

Quant hem de menjar de cada aliment?

Per tal d'aclarir-nos i poder comprendre de forma simple quina és la quantitat diària necessària dels grups d'aliments, hem de recórrer a la coneguda piràmide dels aliments.
Font: USDA (Departament d'Agricultura desl Estats Units d'Amèrica)


A mesura que anem pujant en la piràmide, disminueix la freqüència en la que hem d’ingerir els aliments que hi trobem. D’aquesta forma, les racions que hauríem d’ingerir de cada grup, començant per la base de la piràmide són:

  • Farinacis: 6- 11 racions diàries.

  • Fruita i verdura: fruita 2- 4 racions diàries.verdura 3- 5 racions diàries

  • Proteïnes: 2- 3 racions diàries.

  • Làctics: 2- 3 racions diàries.


Què constitueix una ració? Per saber-ho hem de tenir en compte el següent quadre:

Font: Generalitat de Catalunya


Per a més informació podeu consultar el següent document el·laborat pel USDA (Departament d'Agricultura dels Estats Units d'Amèrica).

La guia Piràmide dels aliments

No hay comentarios:

Publicar un comentario