En el disseny dels àpats o menús setmanals hem de tenir en compte les freqüències de consum dels diferents aliments, és a dir, tal i com succeïa amb els aliments i les racions diàries recomanades, també hem de ser conscients de les racions setmanals necessàries de cada aliment.
Per tal de poder elaborar un menú setmanal saludable i, alhora, educatiu, podem seguir la següent taula:
Per tal de poder elaborar un menú setmanal saludable i, alhora, educatiu, podem seguir la següent taula:
Font: Generalitat de Catalunya
La gran majoria d'especialistes diferencien entre dos tipus de menús setmanals segons les estacions de l’any, de forma que recomanen un per les estacions de tardor- hivern i un altre per les estacions de primavera- estiu.
Un exemple útil que podeu fer servir d’aquestos dos tipus de menús setmanals el trobem en els següents quadres:
Exemple de menú setmanal tardor- hivern:

Font: SENC( Societat Espanyola de Nutrició Comunitària)
Exemple de menú setmanal primavera- estiu:
Font: SENC (Societat Espanyola de Nutrició Comunitària)
Per ampliar la informació de les taules anteriors podeu clicar sobre les imatges per consultar el document d'origen.
No hay comentarios:
Publicar un comentario