Què t'oferim?

La creacio d'aquest blog respon a la necessitat que tenen les famílies de conèixer les diferents etapes per les quals passen els nens, per a comprendre millor les pautes alimentàries i les exigències nutricionals de cada moment.




En les diferents seccions oferim, a nivell familiar, consells bàsics per realitzar una dieta saludable, així com per a realitzar pràctiques esportives que reverteixen en una millora de la nostra vida i del nostre cos.

Tot això considerant la família com l'espai on podem educar els nostres fills i filles per a que aprenguin hàbits de vida saludable.

jueves, 14 de mayo de 2009

Els àpats. Quants són necessaris?

Per assolir un equilibri nutricional adequat i saludable, és molt important no saltar-se cap àpat i fer una distribució adequada de l’energia i els aliments ingerits en cada menjar.


Es recomana repartir les porcions diàries necessàries dels 4 grups d’aliments en 5 àpats diaris, de la manera següent:

1) i 2) 25% per a l’esmorzar (pot fer-se en 2 àpats, en llevar-se i a mig matí)

3)35% per al dinar

4) 15% per al berenar

5) 25% per al sopar

Els % fan referència a la quantitat de menjar que hem d’ingerir en cada àpat, partint de les porcions diàries que vam explicar en l’anterior article.

Per exemple, en el cas del pa són necessàries de 6 a 1 porcions diàries, és a dir, entre 6 i 11 llesques diàries. Aquestes es repartirien en 5 àpats, de forma què:

  • per esmorzar ( 2 àpats, en llevar-se i a mig matí) hauríem de menjar entre 1 i 3 llesques

  • per dinar serien entre 2 i 4 llesques.

  • per berenar 1 llesca.

  • per sopar entre 1 i 3 llesques.

L’aporti energètic- calòric de l’esmorzar és de gran importància, ja que ens permetrà assolir un adequat rendiment tant físic com intel•lectual en les tasques escolars i en el treball diari. Un bon esmorzar ha d'incloure: làctics, cereals i fruites o suc natural. A més, en ocasions, es pot complementar amb altres aliments proteics com ous, pernil, fruits secs, etc.


És recomanable no passar moltes hores sense menjar entre l’esmorzar i el menjar, per això, a mitjan matí hem de fer una petita ingesta d'aliments com: fruita, iogurt desnatat amb una torrada o cereals, entrepà (depenent de les necessitats individuals).


És convenient incorporar en el menjar aliments dels diferents grups de la Piràmide. El menjar ha d'estar compost per: una ració d'arròs, pastes, patates o llegums, una ració o guarnición d'amanida o verdures, una ració de carn o peix o ou alternativament, una peça de pa, una peça de fruita i aigua.


El berenar brinda els nutrients necessaris per a completar l'aporti energètic del dia. Podem triar una fruita o suc de fruites, llet, iogurt o entrepà, galetes.


Durant el sopar hem de procurar consumir aquells aliments de la piràmide que no hem consumit en el menjar. També hem de tractar de consumir aliments fàcils de digerir, com verdures cuites, sopes, peixos o lactis per a tenir un somni reparador, no pertorbat per una digestió difícil.


No hay comentarios:

Publicar un comentario