Es recomana repartir les porcions diàries necessàries dels 4 grups d’aliments en 5 àpats diaris, de la manera següent:
1) i 2) 25% per a l’esmorzar (pot fer-se en 2 àpats, en llevar-se i a mig matí)
3)35% per al dinar
4) 15% per al berenar
5) 25% per al sopar
Els % fan referència a la quantitat de menjar que hem d’ingerir en cada àpat, partint de les porcions diàries que vam explicar en l’anterior article.
- per esmorzar ( 2 àpats, en llevar-se i a mig matí) hauríem de menjar entre 1 i 3 llesques
- per dinar serien entre 2 i 4 llesques.
- per berenar 1 llesca.
- per sopar entre 1 i 3 llesques.
L’aporti energètic- calòric de l’esmorzar és de gran importància, ja que ens permetrà assolir un adequat rendiment tant físic com intel•lectual en les tasques escolars i en el treball diari. Un bon esmorzar ha d'incloure: làctics, cereals i fruites o suc natural. A més, en ocasions, es pot complementar amb altres aliments proteics com ous, pernil, fruits secs, etc.
És recomanable no passar moltes hores sense menjar entre l’esmorzar i el menjar, per això, a mitjan matí hem de fer una petita ingesta d'aliments com: fruita, iogurt desnatat amb una torrada o cereals, entrepà (depenent de les necessitats individuals).

És convenient incorporar en el menjar aliments dels diferents grups de la Piràmide. El menjar ha d'estar compost per: una ració d'arròs, pastes, patates o llegums, una ració o guarnición d'amanida o verdures, una ració de carn o peix o ou alternativament, una peça de pa, una peça de fruita i aigua.
El berenar brinda els nutrients necessaris per a completar l'aporti energètic del dia. Podem triar una fruita o suc de fruites, llet, iogurt o entrepà, galetes.
Durant el sopar hem de procurar consumir aquells aliments de la piràmide que no hem consumit en el menjar. També hem de tractar de consumir aliments fàcils de digerir, com verdures cuites, sopes, peixos o lactis per a tenir un somni reparador, no pertorbat per una digestió difícil.
No hay comentarios:
Publicar un comentario