Què t'oferim?

La creacio d'aquest blog respon a la necessitat que tenen les famílies de conèixer les diferents etapes per les quals passen els nens, per a comprendre millor les pautes alimentàries i les exigències nutricionals de cada moment.




En les diferents seccions oferim, a nivell familiar, consells bàsics per realitzar una dieta saludable, així com per a realitzar pràctiques esportives que reverteixen en una millora de la nostra vida i del nostre cos.

Tot això considerant la família com l'espai on podem educar els nostres fills i filles per a que aprenguin hàbits de vida saludable.

domingo, 17 de mayo de 2009

Problemes en l'alimentació: L'obesitat infantil

El nombre de nens amb sobrepès i obesitat està augmentant a tot el món. Estudis recents duts a terme a Catalunya i altres comunitats de l’Estat espanyol refuten aquest fet, inclús alguns especialistes estan parlant d’epidèmia.


L’excés de pes durant la infància i l’adolescència estan fent que malalties com la diabetis, la hipertensió arteria i l’artrosi es manifestin més sovint en la gent jove. A més a més, un nen amb excés de pes té moltes probabilitats de convertir-se en un adult obès.



Tot i que l’obesitat infantil pot deures a diferents malalties, en el 95% dels obesos infantils la principal causa té a veure amb dos aspectes característics de l’estil de vida actual(Font: Hospital de Nens de Barcelona):

  • l’alimentació desequilibrada
  • l’escassa activitat física.


Hem de tenir en compte que l'obesitat infantil és, sobretot, una enfermetat, de forma que només pot ser diagnosticada i tratada per un especialista sanitari. Per això, davant qualsevol dubte sempre hem d'acudir al nostre Centre d'Atenció Primària (CAP).


No hay comentarios:

Publicar un comentario